Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@02:31:35 GMT

دورترین سیاره منظومه شمسی کدام است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۵۷۲۱

دورترین سیاره منظومه شمسی کدام است؟

فرارو- برای افرادی که اکنون در دهه چهارم عمر خود هستند، احتمالا این موضوع که پلوتون دورترین سیاره منظومه شمسی ما باشد، یک واقعیت محسوب می‌شود، زیرا که در دوران مدرسه چنین چیزی به آن‌ها گفته می‌شد، اما چندین سال است که این باور دیگر اعتباری ندارد و پلوتون هم از رده تعریف سیاره‌ها خارج شد. اما جدای از بحث در خصوص تعریف جدید سیارات، دورترین جرمی که به دور خورشید ما می‌چرخد کدام است؟

به گزارش فرارو، سیارات سنگی یعنی عطارد، زهره، زمین و مریخ نزدیکترین اجرام به خورشید هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از مریخ، کمربند سیارکی قرار دارد که مجموعه‌ای از سنگ‌های فضایی مختلف و تعدادی سیاره کوتوله را در خود جای داده است. فراتر از کمربند سیارکی، وارد مناطق مشتری، زحل، اورانوس، نپتون و همسایه کوچک و دورافتاده آن، پلوتون می‌شویم. در سال ۲۰۰۶، اتحادیه بین‌المللی نجوم (IAU) جایگاه پلوتون را به یک «سیاره کوتوله» تغییر داد، زیرا نتوانست سه شرط لازم برای تعریف یک سیاره را برآورده کند. این امر ستاره شناسان را قادر ساخت تا سیارات کوتوله دیگری در منظومه شمسی را که دورتر از پلوتون نیز بودند، شناسایی و نامگذاری کنند.

اولین اتفاق بزرگ در این زمینه، کشف اریس Eris بود که در ابتدا به عنوان دهمین سیاره منظومه شمسی شناخته شد، اما در همان سال ۲۰۰۶، مثل پلوتون از طبقه بندی سیارات خارج شد. اما اریس به هر حال یک سیاره کوتوله و حتی بزرگترین و دورترین آن‌ها در منظومه شمسی لقب گرفت. اریس ۵۶۱.۴ سال زمینی طول می‌کشد تا بتواند یک بار به دور خورشید بگردد، اما این سیاره اندکی بعد لقب دورترین را نیز از دست داد.

دورتر از اریس، در نزدیکی لبه بیرونی ابر اورت، سیاره کوتوله‌ای به نام فاروت Farout در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۱۸ کشف شد. این سیاره تقریباً با سرعتی معادل یک مایل در ثانیه به دور خورشید می‌چرخد. با توجه به این سرعت، ۱۰۰۰ سال هنوز برای فاروت کافی نخواهد بود تا یک چرخش به دور خورشید را کامل کند. این دورترین سیاره در منظومه شمسی است که ما تاکنون توانسته ایم شناسایی کنیم، اما اخترشناسان باور دارند که سیارات دورتر از این نیز وجود دارد. ناسا در حال حاضر در حال کاوش در منزوی‌ترین مکان‌های منظومه شمسی ماست تا شاید سیارات دورتری را پیدا کند. این سازمان حتی یک برنامه اکتشافی بزرگ را برای شناسایی چنین اجرامی تدارک دیده تا دانش ما در مورد اثرات گرانشی خورشید در دورترین مناطق را بیشتر کند. این دانشمندان امیدوارند که اجرام دیگری مانند فاورت را در فواصل بسیار دورتر از خورشید شناسایی کنند.

منبع: science-a2z

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: پلوتون دور خورشید سیاره کوتوله منظومه شمسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۵۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی

به گزارش همشهری آنلاین، فوران خورشیدی یک رویداد قوی و شدید است که از بازآرایی خطوط میدان مغناطیسی خورشید نشأت می‌گیرد و باعث آزاد شدن مقادیر زیادی انرژی در قالب تشعشعات و ذرات باردار می‌شود. این پدیده می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی بر زمین و فناوری‌های مرتبط با آن داشته باشد.

به‌عنوان مثال این فوران‌های می‌توانند، ماهواره‌ها را دچار آسیب‌دیدگی کرده یا نابود کنند و حتی باعث ایجاد اختلال در شبکه‌های ارتباطی زمینی شوند. البته فوران‌های خورشیدی شفق قطبی را نیز شکل می‌دهند که پدیده‌ای جذاب و تماشایی در نزدیکی قطب شمال است.

در ویدئوی زیر، فوران‌های خورشیدی را مشاهده فرمایید.

بیشتر بخوانید:

پیش‌بینی هوای ۳۰ روز آینده با هوش مصنوعی! کد خبر 849531 برچسب‌ها خورشید کره زمین نجوم - سیاره - ستاره اینترنت ماهواره فضا

دیگر خبرها

  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • ربات‌های حلزونی برای عملیات نجات و حرکت روی سیارات
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • تجلیل از معلمان ایرانی در آنکارا
  • تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟